Ons verhaal

Ons verhaal is er één met een lange geschiedenis.
Al ruim 100 jaar worden hier op de boerderij (h)eerlijke producten verbouwd. Natuurlijk goed, direct van het land uit de Schermerpolder.   

Mijn naam is Elles, oprichtster van boerderijwinkel De Poldermeester. Het openen van een eigen boerderijwinkel is een droom die uitkomt. Als dochter van Sjaak en Marjon Kroon ben ik geboren op onze mooie boerderij tussen de aardappels, uien en tarwe. Voor ons is samenwerken met de natuur en de biodiversiteit erg belangrijk. Zo wisselen we onze gewassen en staan de randen van onze akkers elk jaar vol met prachtige bloemen. Ik ben trots dat ik deze mooie plek, de producten en het verhaal hierover met jullie kan delen! 

Mijn ouders zijn de derde generatie van de familie Kroon die het bedrijf voortzetten. In het jaar 1917 was Leen Kroon de eerste van de familie die de boerderij in de Schermerpolder kocht en het akkerbouwbedrijf begon. Hij had hiermee een belangrijke rol in de voedselvoorziening. Daarnaast hield hij zich bezig met het behoud van de Schermerpolder. In 1918 werd hij dan ook als eerste akkerbouwer tot poldermeester gekozen en dat zou hij 40 jaar blijven. 

In 1953 nemen zijn zonen Anton en Moos het bedrijf over. Waar Leen alles nog met paard en wagen deed kochten zij een trekker en begonnen zij met het mechaniseren van het bedrijf. Mijn opa, Moos, heeft het bedrijf later alleen voortgezet. Sinds 1993 zijn mijn vader en moeder de trotse eigenaren van dit mooie akkerbouwbedrijf. 

Met de visie van Leen Kroon en de generaties daarna in onze gedachte is gekozen voor de naam De Poldermeester voor onze boerderijwinkel. Het produceren van goed voedsel en dit bereikbaar maken voor u, dat is ons doel.